Dirigent

Simon Bergström

Simon Bergström går för närvarande Musiklärarutbildningen på Musikhögskolan i Malmö och har klassisk sång som huvudinstrument. Simon är en flitig körsångare som sjunger i bl.a. Musikhögskolans kammarkör och manskören Svanholm Singers. Dessutom är Simon med i vokalgruppen Krita som består av fem sångare som skriver och arrangerar egen musik. Förutom det egna musicerandet och konserterandet driver Krita projektet Vocal Club som syftar till att lyfta fram sång i liten ensemble.

 

Utöver arbetet som körledare jobbar Simon som sångare och sångpedagog och när tiden räcker till spelar han gärna handboll. Oavsett vad det gäller är det lusten och glädjen att få göra saker tillsammans som är det centrala i Simons filosofi.
(Foto:Kevin Nguyen)

Eva Wöllinger-Bengtson


Eva leder Intermezzokören sedan våren 2017. Eva kommer från Österrike och studerade till lärare för musik, piano och sång med ett fokus på kördirigering på Universität Mozarteum i Salzburg. Hon tog sin masterexamen år 2006. Sedan 2010 jobbar hon i Öresundsregionen som sångerska, körledare samt piano- och sånglärare. Just nu sjunger hon bl.a. i Danmarks Radios KoncertKor och ensemblen Musica Ficta. Efter en paus från kördirigeringen i några år har hon tagit upp den passionen igen och är tillbaka som körledare för Intermezzo (tidigare 2010-2012). Hennes mål är att ge körmedlemmarna möjligheten att utveckla sina röster och att sjunga musik från olika epoker och i olika stilar. Gemensamt vill hon skapa en repertoar som känns rolig och utmanande att sjunga.